Contact:
Tel: 0723 229 623
E-mail:office@vladicom.ro

Sisteme de pornire intalnite pe un Generator de Curent Electric

 
 
Generatoarele de Curent electric se impart in 3 categorii, in functie de sistemul de pornire cu care sunt echipate:
 
1.       Generatoare Curent cu pornire la sfoara ( prin actionare manuala )
2.       Generatoare Curent cu pornire electrica ( la cheie )
3.       Generatoare Curent cu pornire automata ( automatizate )
 
1. Generatoarele de Curent cu pornire la sfoara sunt acele generatoare ce pot fi pornite tragand de o sfoara (demaror la sfoara). Pornirea la sfoara reprezinta cel mai simplu si totodata este cel mai ieftin sistem de pornire intalnit pe un generator de curent.
Generatoarele de Curent cu pornire la sfoara sunt de puteri relativ mici ( de regula pana in maxim 6-7 KW ).
 
Domenii de utilizare ale generatoarelor de curent cu pornire la sfoara: camping, pescuit, rulote, constructii, sudura, agricultura, generator de rezerva pt uz casnic.. etc.
 
2. Generatoarele de Curent cu pornire electrica ( la cheie ) sunt acele generatoare ce pot fi pornite actionand cheia de contact, similar cu pornirea unui autoturism.
Generatoarele de Curent dotate cu sistem de pornire electrica au avantajul unei porniri fara efort fizic, prin simpla actionare a cheii de contact.
 
Pornirea electrica se regaseste pe generatoare de curent cu o putere mai mare de 3 KW
 
Domenii de utilizare ale generatoarelor de curent cu pornire electrica: rulote, constructii, organizare de santier, sudura , agricultura, generator de rezerva pentru casa... etc.
 
3. Generatoarele de Curent cu pornire automata sunt acele generatoare dotate cu automatizare de pornire si optional cu AAR (automat de aclansare al rezervei ), care pornesc automat cand sesizeaza lipsa tensiunii din reteaua in care sunt montate.
Generatoarele de curent electric cu automatizare si AAR se monteaza, de obicei, ca sursa de energie de rezerva, in paralel cu reteaua electrica, pe care o monitorizeaza continuu. Generatoarele de curent cu automatizare pornesc automat la sesizarea lipsei tensiunii in retea electrica, preluand consumul electric si se opresc automat atunci cand revine tensiunea in retea, intrand in starea de asteptare.
Exista si generatoare de curent cu automatizare ce pot fi pornite la distanta, fie prin internet , fie cu telecomanda.

Domenii de utilizare ale generatoarelor de curent cu pornire automata: generator de rezerva pentru locuita ( casa particulara ), generator  de rezerva pentru data center , sursa electrica de rezerva pentru industrie , birouri, fabrica, bezinarii, brutarii, ferme gricole etc.


Sistemul de pornire al unui generator de curent poate fi si Mixt. Astfel se intalnesc generatoare de curent cu pornire la sfoara si electrica ( sunt dotate cu ambele sisteme de pornire ) sau pornire electrica si automata ( pot fi pornite si manual cat si automat ).